Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Zamknij

Restauracja

Pałac w RymaniuPałac w RymaniuPałac w RymaniuPałac w RymaniuPałac w RymaniuPałac w RymaniuPałac w RymaniuPałac w RymaniuPałac w Rymaniu
endese
 
Mówią, że kuchnia jest sercem każdego domu. Tak jest również u nas.

To tutaj kucharze przygotowują niezwykłej urody i wyjątkowego smaku dania, dla których inspirację czerpią przede wszystkim z rodzimych przepisów.


Jeśli dodamy do tego, że korzystają z naturalnych produktów dostępnych w najbliższej okolicy: koziego sera, prawdziwków i kurek zebranych w pobliskim lesie, owoców z wiejskiego sadu i ziół – uzyskają Państwo obraz tego, co szczególnie w Pałacu polecamy: kuchnię smaczną, pachnącą i zdrową.


Proszę sobie jeszcze wyobrazić pyszną czarną kawę, której aromat roznosi się po pałacowych korytarzach kusząc każdego napotkanego gościa.

I wino. Które najlepiej smakuje w piwnicznej winiarni. W gronie przyjaciół, przy wspólnych rozmowach. Zwłaszcza to, które poleca swoim autorytetem znawcy i smakosza Pan Marek Kondrat...

A może jeszcze lepiej – nie wyobrażajcie sobie Państwo tego wszystkiego, tylko po prostu odwiedzajcie nas w Rymaniu.

Zapraszamy gorąco także w imieniu naszego Szefa Kuchni.



 

Pałac w Rymaniu - historia ze smakiem

 
Poniżej przedstawiamy wybrane pozycje z aktualnej karty MENU:
 
 
SZEF KUCHNI POLECA
 
 
   
PRZYSTAWKI ZIMNE  
Regionalny śledź bałtycki z marynowaną cebulką i jabłkiem w sosie śmietanowym 16, pln-
 Łosoś marynowany w cytrynie z miodem drahimskim, aromatyzowany koniakiem w sosie musztardowo-    miodowym  19, pln-
Carpaccio z kaczki wędzonej dymem wiśniowym podane z galaretką z żurawiny i owocami karmelizowanymi
w miodzie

 29, pln-
 PRZYSTAWKI GORĄCE  
 Wątróbki drobiowe smażone z cebulką podane na puree ze złotej renety z dodatkiem konfitury z żurawiny  19, pln-
 Grillowane warzywa zapiekane z kozim serem i marynowanymi pomidorami podane z grzanką ziołową  27, pln-
 Krewetki królewskie w sosie słodko-pikantnym z ananasem podane na sałacie z sosem vinaigrette i z grzanką    ziołową
 37, pln-
 ZUPY  
 Krem pomidorowo – brokułowy z łezką śmietany  12, pln-
 Żurek staropolski na wędzonce z chrzanem podawany z jajkiem i białą kiełbasą  14, pln-
 Gulaszowa z jelenia z grzanką ziołową  16, pln-
 SAŁATKI  
Bukiet sałat z serem feta, oliwkami, czerwoną cebulą, świeżymi warzywami i sosem winegret
 19, pln-
Mieszane liście sałaty z grillowanym kurczakiem marynowanym w ziołach i prażonymi płatkami migdałów z sosem koktailowym 21, pln-
   
 Sałata dębolistna z dodatkiem rukoli i świeżego szpinaku ze smażonym kozim serem, winogronem, gruszką otulona owocami żurawin, pestkami dyni z sosem winegret  25, pln-
 DANIA MIĘSNE  
Grillowana roladka z kurczaka w chrupiącym bekonie nadziewana marynowanymi pomidorami i szpnakiem w sosie bazyliowym, podana z mieszanymi sałatami i puree ziemniaczano-kalafiorowym  29, pln-
Golonka faszerowana salsą grzybowo-ziołową pieczona w piwie, podana z kapustą zasmażaną i pieczonymi ziemniakami  39, pln-
Sakiewka z polędwiczki wieprzowej nadziewana ragout z grzybów leśnych podana na sosie kurkowym z kolorowymi warzywami i ziemniakami pieczonymi w ziołach
 34, pln-
Confit z kaczego uda na demi glace z gorzką czekoladą i chili podany z kapustą modrą i kopytkami bazyliowymi podsmażanymi na maśle
36, pln-
 Befsztyk z polędwicy wołowej otulony boczkiem z sosem z zielonego pieprzu, podany na fasolce szparagowej z opiekanymi ziemniakami  59, pln-
 DANIA RYBNE  
Dorsz zapiekany z duszonym porem i kolendrą, podany z kolorowymi warzywami i puree kalafiorowo-ziemniaczanym
31, pln-
Pieczony halibut z pianką limonkową podany z jajkiem w koszulce, szpnakiem duszonym z borowikami i ziemniakami pieczonymi w ziołach
36, pln-
Łosoś bałtycki pieczony z grzybami w sosie kaparowym podany na ragout warzywnym i risotto szpinakowym
38, pln-
PIEROGI I MAKARONY  
Pierogi ruskie z cebulką i boczkiem
15, pln-
Pierogi z mięsem z jelenia z duszonymi szalotkami
19, pln-
Tagliatelle z liśćmi szpinaku i pomidorami cherry w sosie śmietanowym z dodatkiem sera lazur
22, pln-

Zapytaj o wolny termin